• Handboekbinderij Seugling te Amsterdam sinds 1923, ambachtelijke handboekbinders

  De boekbinders van het Bickerseiland te Amsterdam

  alles wat wij nieuw kunnen maken dat restaureren wij ook

  boekrestauratie

 • Boekrestauratie en restaureren van papier en kartonnages

  Alle producten die wij nieuw kunnen maken, restaureren en conserveren wij ook.

  Wij hebben een ruime praktijk ervaring van ruim 70 jaar in het onderhouden van kleine en middelgrote bibliotheken.
  Met passie en overleg streefden en streven wij naar een mooie verantwoorde rij in de kast. Een verantwoorde binding met een passende typografie. Daarnaast verrichten wij conserverings- en herstelwerkzaamheden aan de collectie. En dat kan ook betekenen dat er een zuurvrije doos om een boek wordt gemaakt en/of het boek wordt ontzuurd.
  Boekrestauratie of boekherstel van oude boeken vergt kennis van materialen en methoden. En vóór alles inzicht en handvaardigheid. Daar waar wij eindig zijn met restaureren en conserveren werken wij samen met andere restauratoren van boek en papier.
  Wij zijn lid van "Restauratoren Nederland".

  Wat restaureren en conserveren wij?

  Onze kracht en praktijkervaring voor restauraties en conservering van boeken en papier ligt bij laat 19e eeuwse en 20e eeuwse boeken en kartonnages. Dat kan een wetenschappelijk werk zijn, een oud fotoalbum, een muziekstuk, pocket, bijbeltje of poeziealbum. Maar ook met dozen, spelletjes en platendozen kan u bij ons terecht. In overleg met u conserveren wij uw aangeboden object, of we brengen het weer in een goede bruikbare staat terug. Eigenlijk hebben wij interesse en vaardigheid op het gebied van vrijwel alles wat van karton en papier is gemaakt.
  Een kleine collectie (omslag)papieren, kartonsoorten en linnens uit de 20e eeuw waarover wij beschikken dragen bij aan het soms succesvol afwerken van een werkstuk.
  Verder is het mogelijk om een cassette of foudraal te laten maken waarin het herstelde boekwerk of object veilig opgeborgen kan worden. De cassettes en foudralen worden op maat en met de hand gemaakt.

  Replica

  Waar nodig kopiëren wij geheel in de stijl van een al bestaand object of archief.
  Verzamelbanden die niet meer verkrijgbaar zijn maken wij na, identiek of in stijl, waardoor de rij tóch nog compleet in de boekenkast komt.

  Advies

  Het restaureren van boeken kan algauw een tijdrovende kwestie zijn, denk hierbij aan één tot drie uur per boek. Wij zijn altijd bereidt om na afspraak naar uw boek te kijken en een eerste grove vrijblijvende indicatie te geven van de te verwachten kosten. Aan de hand van deze indicatie kan U besluiten ons een verslag te laten schrijven van de staat van het boek met daaraan gekoppeld een offerte voor de herstelwerkzaamheden.

   

   

   

   

 • Jarenlange praktijkervaring met bibliotheekbindwerk, archief beheer, conservering, advies  en restauratie